Att resa med familjen

Den första charterresan från Sverige som man planerat länge närmar sig äntligen. 14 dagar i solen med sköna bad i poolen och massor av aktiviteter för barnen på dagarna. Ett hotell med all inclusive kan vara en god ide’ då familjen ofta tycker om olika maträtter. Dom större hotellen erbjuder ofta mat som passar alla när det är dags att äta. Är man många i familjen blir man också hungrig och törstig till lite olika tider och med all inclusive har man också mellanmål och dricka till nästan alla dygnets tider. Det är faktiskt inte så stor skillnad i pris mot att köpa och tillaga maten själv. Det kan vara värt mellanskillnaden i kronor att slippa laga mat i 14 dagar. Och tänk så skönt att slippa diska, bara det gör att är värt att åka bort i ett par veckor.

Att ge bra tips på familjeresa är inte så svårt. Dom flesta chartersällskap erbjuder skräddarsydda resor för barnfamiljer i alla åldrar. Det som dock kan vara smart att tänka på om barnen är riktigt små är att inte resa för långt. Det kanske räcker med till exempel Spanien, Italien eller Grekland då flygresan dit inte är så lång. Man blir trött av att resa och barn ändå mer. När sedan barnen blir lite äldre så kan man satsa på resor med längre flygtid till destinationer längre bort.

Det är också väldigt viktigt att tänka på säkerheten när man ska resa till ett annat land. Speciellt om man reser med barn. Ett första steg är att gå in och läsa den reseinformation från UD som finns på hemsidan om vilka länder som bör undvikas. Det kan också vara så att en del länder som man trodde var okej att resa till har en spänd situation i vissa områden i landet. I en värld som är orolig på vissa platser så är det onödigt att utmana ödet. Välj ett säkert kort på resan med familjen.

Trevlig resa.