Fantastiska resmål i Europa

Att det är både mysigt och spännande att resa i Europa är kanske inte något nytt för många. Europa bjuder på ett flertal olika miljöer, kulturer och resmål. Men med fler platser att resa till än en människa kan räkna kan det vara lätt att missa några av de fantastika platserna man inte får glömma bort.

En av dessa är Cinque Terre som betyder “de fem landen”, vilket är vad det i stort sett är. På den nordvästra kusten i Italien finner du fem byar som ligger jämssides havet, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Dessa otroligt vackra byar ligger försiktigt byggda på det branta landskapet uppe på klipporna och blickar ut över det bastanta havet. Inte förvånansvärt med tanke på platsen är de kända för att bjuda på den bästa sorten av havets läckerheter, men även pesto, gelato och självklart vin.

Ett annat fantastikt resmål är Dubrovnik vilket är en stad i södra Kroatien vilket har blivit känt för att ha varit den främsta inspelningsplatsen för King’s Landing, en fiktiv stad ifrån den kända tv-serien Game of Thrones. Men även för de som inte är fantaster till serien kommer standen fortfarande locka med sina vackra historiska byggnader. Tack vare sin belägning vid havet har staden historiskt sett varit en bytes- och handelsstad med alla skepp som tog sig in till hamnen. Idag är staden mer anpassad för turister som vill beskåda stadens vackra charm med stadsmuren, katedraler eller besöka Lokrum, den skogsbeklädda ön som ger en flykt från staden.

Sist men inte minst får man inte missa Neuschwanstein, vilket troligen många känner igen. Det är ett känt slott från många pussel, vilket gör att de flesta har någon gång sett den massiva vita byggnaden uppe på kullen. Slottet ligger bredvid byn Hohenschwangau nära Füssen i sydvästra Tyskland. Det började byggas år 1869 av Ludwig II av Bavaria som en tillflyktsort och han finansierade hela bygget på egna rikedomar och en massa lån. Men när slottet var färdigbyggt år 1886 dog Ludwig och slottet öppnades till folket strax därefter. Idag är det ett populärt turistmål dit många kommer för att beundra det komplexa bygget, vackert inredda salar och skåda ut för de gräsbeprydda slätterna.