Har du ingenting att ha på dig?

Ett vanligt problem är att man inte har någonting att ha på sig, trots att garderoben är överfull och det knappt finns plats på hyllorna. Faktum är att svenskarna handlar i regel 13 kilo per år och slänger ungefär 8 kilo kläder per år. Det innebär att din garderob rimligtvis borde växa med 5 kilo varje år och det är inte take-some-time-to-evaluate-your-closet.konstigt att det finns mindre och mindre plats samtidigt som det är svårare att hitta de kläder du faktiskt använder. Lösningen på det heter garderobsrensning och det gäller att vara rätt skoningslös med kläderna du gör dig av med. Först och främst behöver du acceptera att du har mer kläder än du behöver. Därefter ska du gärna ta hjälp av en vän som kan hjälpa dig att fatta beslut angående plaggen och ärligt svarar på om du klär i ett plagg eller inte.

Du har sannolikt färger som du klär bättre i, som bland annat passar din hy, ditt hår och dina ögon. Dessa färger ska du använda som basfärger. Ju färre färger du har i din garderob desto lättare är det att matcha. Detsamma gäller ju färre kläder du har i den. Om du gör en riktig garderobsrensning kommer du att få en mer enhetlig stil och hitta de kläder du faktiskt tycker om och använder. Det är okej att växa ifrån plagg. Kläder som du tyckte var jättefina förut kanske inte väcker samma glädje i dig längre och om det är år sedan du använde ett plagg är det dags för dig att göra dig av med det.

När du rensar din garderob bör du göra dig av med kläderna du inte använder på följande sätt: Sälj- Skänk- Släng. Släng kläder som har hål, skänk bort kläder du inte får sålt och sälj kläder som är fina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *