Hong Kong: otrolig stad, otrolig natur

Hong Kong är staden med en hög puls. Med en annorlunda livsstandard för de som bor i Hong Kong än i Kina generellt så kan det ibland uppstå spänningar. Nu har Hong Kong efter att ha lämnat det Brittiska väldet i 1997 fått styra och ställa efter andra administrativa regler än vad som gäller i Kina till dagligt. Det för att denna region har under en väldigt lång tid byggt upp en av världens största internationella handelscentrum. Att bara lämna allt vind för våg insåg även Kina att det skulle bli ödesdigert.

hong kong skyline

Skyskrapor

Med dubbelt så många skyskrapor som i New York så är Hong Kong en stad som imponerar. Det bästa sättet att se skyskraporna är att ta färjan på älven på kvällen när alla ljus tänds. Som i en film glittrar stadens skyline och vill man se härligheten från ovan så ta en tur till The Peak på Hong Kong Island. Självklart så är detta också ett mecka för alla som vill shoppa. Här finns allt från billig Kina handel till exklusiva butiker. Detta är staden som har allt.

En vacker ö

Hong Kong är inte bara skyskrapor, jetset-liv och business. Denna stad är också känd för sina många parker. Blommor och träd i en bländande prakt har alltid varit viktigt för de som planerar staden. Hela 40% av öns yta är satt av till parker och rekreation och en av de senare tillskotten är Kowloon park. Den berömda slumstaden Kowloon som idag är riven har fått ge plats till en grön park med paviljonger, skulpturer och gångstigar.