Investera i kaffe

Om det finns en råvara som du är väldigt intresserad av och vet väldigt mycket om kan du faktiskt investera i den. Det kanske inte är den vanligaste sparformen, men det är helt klart en intressant sparform som du kan göra väldigt mycket pengar på om du har rätt kunskap. Det är dock inte helt riskfritt och det Costa-Coffeegäller att du håller koll på kostnaderna för att du ska kunna lyckas. Upp till en femtedel av ditt sparande bör du spara i råvaror. Anledningen är att länder som Kina, Brasilien och Indien befinner sig i en tillväxtfas. Genom att spara i råvaror och räkna med att spara under en period av tio år som minst kan man ta del av tillväxtfasen och få råvaror som kommer att öka i värde.

När man investerar i råvaror köper man inte hem råvaror, utan du gör istället så att du köper ett terminskontrakt. När råvaran ökar i värde kommer även din investering att göra det. Många tror att det är tryggare att investera i aktier men det är inte sant. Det är ungefär lika riskabelt att investera i aktier som det är att investera i råvaror och ju mer kunskap du har desto större chans har du att lyckas. Många storbanker har börjat rekommendera sina kunder att investera en del av sin besparing i råvaror. Man kan även se råvaror som en tryggare investering än aktier då råvarans pris ofta rör sig betydligt mindre.

Om man vill chansa lite mer ska man välja råvaror som kaffe. Priset på det är nämligen lite säsongspåverkat och det kan stiga och sjunka väldigt snabbt. Det innebär att du väldigt snabbt kan göra en väldigt stor vinst när du investerar i kaffe, men det innebär även att du väldigt snabbt kan förlora pengar på kaffe.Här gäller det att verkligen vara påläst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *