Köp en resa med kreditkort

Att boka en resa på nätet är något som blivit ett av de absolut mest populära sätten att boka resor på. Genom att boka din resa på nätet är det nämligen både lättare och smidigare att boka en resa än vad som någonsin tidigare har varit fallet.

Ett av de smidigaste sätten du kan boka din resa på via nätet är att göra det med kreditkort. Just detta är vad vi i denna artikel ska ta oss en närmare titt på.

Köp din resa med kreditkort

Att köpa din resa med kreditkort är något som har flera fördelar. Dels är det ett mycket smidigt, enkelt och snabbt sätt att boka din resa på. Oavsett om det gäller en paketresa med hotell och liknande inkluderat, eller om det endast handlar om en flygbiljett, så får du din bokning bekräftad mer eller mindre på en gång när du betalat med kreditkort.

Om du bestämmer dig för att enbart boka en flygbiljett så innebär det dessutom en högre säkerhetsnivå att använda sig av kreditkort än vad som är fallet med andra betalningsmetoder. Ofta tar vi res med kreditkortetnämligen en risk när vi bokar en flygbiljett, och denna är nämligen att det alltid kan hända att det flygbolag som vi bokar en biljett hos kan komma att gå i konkurs. Detta är dock något som du inte behöver oroa dig för ifall du köper din resa med kreditkort. Gör du det så gäller nämligen konsumentkreditlagen. Det innebär att du, utan att behöva betala någon extra avgift, kan ställa samma krav på din kreditgivare som du kan göra på själva säljaren. På så sätt har du rätt till att få pengarna tillbaka ifall det flygbolaget du ska åka med går i konkurs.

Som om inte detta vore nog så får du dessutom så kallade poäng hos många flygbolag när du bokar en biljett med kreditkort. Är du en person som reser mycket kan dessa poäng tillslut mycket väl bli tillräckliga för att betala en gratisresa för dig.

Branschens bästa kreditkort vid resor

Vi ska nu lista några av marknadens bästa kreditkort när det kommer till att resa:

  • Bank Norwegian

Bank Norwegians kreditkort ger dig 1 så kallat Cash Point varje gång du bokar en flygbiljett. 1 Cash Point motsvarar 1 norsk krona eller 1% i bonus, och detta är något du sedan kan använda för att få billigare priser när du ska boka en biljett med flygbolaget Norwegian. Med detta kreditkort behöver du inte heller betala några avgifter när du tar ut pengar och det inkluderar reseförsäkring och avbeställningsskydd. Sist men inte minst så behöver du inte betala någon årsavgift för detta kort.

  • COOP Mer

Med ett kreditkort från COOP Mer behöver du inte betala någon avgift när du tar ut pengar eller vid valutaväxling. Dessutom ingår här en reseförsäkring samt en bonus på 1 poäng per krona vid köp i COOP-butiker, och 0,5% per krona vid inköp från andra ställen än COOP. Även dessa kan användas till att spara ihop till en gratisresa.

  • ICA Bankkort Plus

ICA Bankkort Plus har låg ränta samt ingen avgift när du tar ut pengar. Du får även 1 poäng per krona när du handlar i ICA-butiker.

Summering av de bästa kreditkorten

Detta var några av de olika kreditkort som finns att välja på där men även kan samla poäng för att få exempelvis rabbater på resor och ofta så ingår det en reseförsäkring. Om du vill läsa mer om dessa samt andra kreditkort kort gå in på Bästakredikort.se. På denna sida kommer du finna all information du behöver för att hitta just det kreditkortet som passar dig bäst.