Kreditkort

Det första kreditkortet du skaffar är en indikation på ett nytt, stort steg för dig och din ekonomi. Ett kreditkort ger dig som konsument helt nya möjligheter men också ett helt nytt ansvarsområde. Genom kreditkortet får du chansen att vara mycket friare med dina utgifter, men det innebär i sig att du måste vara mycket mer försiktig med hur mycket du spenderar. Med ett vanligt bankkort så kan du inte köpa saker för mer pengar än vad du faktiskt har på kontot. Detta kan ses som en fördel då du vet att du aldrig kommer anstränga din ekonomi mer än vad du har råd med. Samtidigt är det en stor nackdel i och med att det inte tillåter dig att vara fri i dina utgifter utan sätter gränser som inte kan övertrasseras. Med ett kreditkort försvinner det här problemet.

Kreditkort

Kreditkort fungerar som ett kortare lån. Kreditkortet tillåter dig att spendera pengar upp till en viss gräns, normalt minst 50 000 kronor. Pengarna som du spenderat kommer kreditbolaget sedan att fakturera dig för i slutet av månaden. Utöver pengarna som du lagt ut under månaden så kommer det läggas till en räntekostnad kopplad till beloppet. Många kreditkort tillåter dig dock en räntefri period på en, eller ibland till och med två, månader.

Som du märker finns det en del olika saker att ha i åtanke när man står i begrepp att ansöka om ett kreditkort. För att göra processen enklare för din del så skulle vi vilja tipsa om sidan bästakreditkort.se. På den här sidan finns en stor sammanställning över allt viktigt du behöver veta om kreditkort och du kan också se vilka kreditkort som passar dig och dina behov allra bäst. Var noga med att läsa alla finstilta villkor så att inga oväntade kostnader dyker upp när du minst anar det.