Shoppa second hand

De flesta av oss köper våra kläder direkt i butik eller online i en webshop. Kläderna är nya och dyra. Sedan använder vi dem i ett år tills de inte är trendiga längre, då slänger vi dem. Detta är ett stort problem och bidrar till den negativa struktur som dagens slit-och-släng-samhälle skapat. Inte nog med att det kostar dig som privatperson en massa pengar, det påverkar även miljön på ett otroligt negativt sätt.

Det finns dock shopping som är vänlig mot såväl miljön som din plånbok. Shoppar du second hand och vintage så är det i regel billigare och det leder också till att fullt fungerande kläder slipper Vintagekläderslängas. En win win-situation med andra ord! En annan av de bästa delarna med att köpa vintagekläder är att du allt som oftast hittar saker som ingen annan har. På så sätt kan du snabbt bygga upp en helt ny och unik garderob.

Idag är second hand och vintage relativt vanligt och det finns många butiker runtom i Sverige som inriktar sig på det här konceptet. Det som börjar märkas av mer och mer på senaste tiden är att second hand även gjort intåg på den digitala marknaden, alltså e-handeln. Sedan länge har du kunnat köpa begagnade kläder via såväl blocket och tradera. Dessa stora kanaler har nu fått konkurrens av en ny aktör vid namn Sellpy. Sellpy är en väldigt användarvänlig tjänst som tillåter dig som privatperson att skicka in alla gamla kläder du inte längre använder till dem för försäljning. Sellpy går sedan igenom det du skickat in och annonserar ut de kläderna som de tror kan säljas vidare. Det som inte säljs vidare skickas till välgörenhet. Av det som säljs får sedan du som skänkt kläderna en bit av kakan. Som du märker är detta ett väldigt nytänkande sätt att bedriva second hand-försäljning på och det bästa av allt är att alla kan hjälpa till på ett väldigt enkelt sätt!