Shoppa smart och miljövänligt

Många tycker att det är roligt att shoppa, samtidigt som det ger en snabb glädje och det är roligt med nya saker. Dock har de allra flesta svenskar fler saker än de behöver, vilket leder till att man köper ännu fler saker man inte behöver för at53t få tillfredställelsen som kommer med shopping. Oftast köper man saker av sämre kvalitet för att det är billigare vilket leder till att sakerna går sönder och man behöver shoppa oftare. Ett vant shoppingbeteende har ingenting emot detta och tycker till och med att det är roligt. Det finns dock anledningar till att du ska betala lite mer för de saker du köper. Först och främst bör du välja saker av god kvalitet. Det är en investering och du kommer att ha saker som håller längre och inte går sönder lika lätt.

Om inte du betalar för varan kan du räkna med att någon annan gör det. Att shoppa så mycket som möjligt för en så billig peng som möjligt är inte ett mål du ska försöka nå upp till. Anledningen är att billiga varor ofta är importerade från andra länder där arbetsförhållandena är mycket dåliga. Om du som exempel betalar 49 kronor för en topp går endast 30 öre av dessa kronor till skräddaren som sydde toppen. Visst är det lockande att köpa mycket och billigt, men genom att lägga dina pengar på saker med bättre kvalitet kan du se till att inte bara göra ditt liv bättre i längden utan även göra livet bättre för någon på andra sidan jorden. Det gäller att vara medveten när man handlar.

Det är inte heller miljövänligt att importera mängder med kläder från Kina. Kläder med dålig kvalitet har även de gjort en inverkan på miljön och om de inte håller är det helt i onödan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *