Spara och investera pengar för att uppfylla drömresan

För att jag ska kunna uppfylla min drömresa nästa år, så har jag tagit åt mig massor av tips på hur jag ska spara och investerar pengar nu under 2018.

Det är få förunnat att ha möjligheten att kunna uppfylla sin dröm och kunna resa dit man har önskat sig allra mest. Nu ser det ut som jag äntligen kommer uppfylla min drömresa och bege mig ut på äventyr. Detta tack vare att jag har tagit del av många goda råd och tips på hur jag ska kunna spara och investera pengar nu under 2018. Resan är som har varit moroten och gjort att allting varit så mycket enklare, med tanke på att det var riktigt knapert och jag bara käka nudlar mot slutet av vissa månaden.

Drömresan- en dröm som blir sann av hårt sparande och investering

Jag älskar att resa och därför läser jag så mycket jag bara kan om spännande resor och andra strapatsrika äventyr. Visserligen är jag lite avundsjuk och önskar att det är jag som får göra de spara och investera till en resaäventyren, men nu kommer det bli fullt möjligt för mig att äntligen får lilla jag packa resväskan, pass och biljetter, för göra livet osäkert för dem i Australien.

Jag har planerat och köpt hem både duschmössor som är perfekt att packa smutsiga skor i och dosett för att förvara mina smycken i under resan. Dessutom har jag skannat in mitt pass och alla mina resehandlingar om de försvinner under min backpacking down under. Bara för att vara på den säkra sidan. Dessutom har jag laddad ner massor av kartor för att slippa komma vilse, eftersom jag är lite av en virrpanna.

 Bra sätt spara pengar på

För att jag ska kunna genomföra min resa har jag varit duktig på att spara pengar och då på ett enkelt och smidigt sätt. Jag såg över mina abonnemang till exempel och skippade sådan jag kände jag inte alls använder mig av, men behöll min favorit HBO, så jag inte missar mina favoritserier.

Något som också är ett bra sätt att hålla igen med pengar på, är att laga all mat från grunden och frysa in maten eller ta med det som matlådor till jobbet. Ett knep är att ha disciplinen att följa handlingslistan när man handlar och inte köpa chipsen eller godiset som skulle vara så gott! I övrigt har jag hållit igen där jag kan, gjort aktiviteter som är gratis, gått och cyklat med mera.

Hur ska jag investera på bästa sätt?

För att låta mina pengar växa innan det var dags att beställa resan skaffade jag mig ett investeringskonto (ISK), vilket är det bästa tipset inför 2018, fick jag veta av en god vän. Att spara i ISK gör att aktier och fonder förvaltas väl. Riskerna blir dessutom inte allt för höga och gör att jag slipper få ont i magen när vissa aktier dyker.

Fonder är annars ett bra sätt att spara om du vill ha ett långsiktigt mål, eftersom riskerna är betydligt lägre jämfört om du skulle hålla på med aktier. ISK gjorde i alla fall, delvis, att jag nu har möjligheten att göra Australien osäkert nästa år. Australia here I come!